söndag 30 augusti 2009

Björnide!

Detta hände för två år sedan när jag var och jagde med en god vän på ett ställe som kallas "Myrstacklandet". Vi var och jagade med en korthårig vorsther. När vi kommer och går får vi se detta på ca 40 meter!

Gissa om pulsen steg några snäpp då. Nu var det mest troligt, och hade inte varit på länge, ingen björn där. Vi ville inte gå hela vägen fram till det, men hunden reagerade ingenting då hon sprang omkring där. Jag tror att om det hade varit en björn där i närtid så hade hon reagerat på nått sätt, eller?

Zappo & abborrfiske

Här kommer en till bild på min hund. Tänkte att jag måste ju ha med en bild där han står upp också. Nedan är två bilder från i somras när jag var och fiskade abborre. Det var en härlig natt och en vacker solnedgång. Det är riktigt skönt att sitta i en båt och höra hur det skvalpar, och fina matabborrar hugger för fullt. Ska se om jag hittar nån bild på själva abborrarna men jag är skeptisk. Jag tror det inte blev fotograferat nått när jag fick fisk ;)

lördag 29 augusti 2009

Råbocksjakt den 16:e aug.

Givetvis var det bockjakt den 16:e aug. Då jag bor i norrbotten har vi ju inte så jättemycket rådjur här. Dessutom är det ju bara "skogsrådjur". Det var jag och min systers man som var och jagade, och för första gången lyckades jag få se 4 st rådjur som han drev fram. Tyvärr kom dessa allt för fort så det blev inget, men bara att få se dom gjorde mig varm i kläderna :)

Däremot fick jag se en älg som jag tänkte att jag skulle smyga mig på och se hur nära man kan komma egentligen. Det visade sig att man kan komma ganska nära bara vinden är rätt och man tar det lugnt när man smyger. Jag filmade med min mobiltelefon när jag smög närmare. När jag börjar filma är jag ca 40 meter bort. När jag slutar filma har jag kommit in på ca 10-12 meter. Då kände jag att det var dags att börja backa, för jag stod på ett kalhygge och kvigan observerade mig hela tiden. Det for en tanke genom mitt huvud, tänk om hon blir ilsk och går till anfall.. det blir inte så roligt om man står på ett kalhygge.

Här är en kul bild jag fota på henne i alla fall :)


Ny i bloggvärlden..

Här hade jag tänkt samla mina jakt och fiske äventyr. Jag är vad dom flesta betecknar en riktig jaktidiot! Jag jagar i princip allt vilt man kan i norra delen av Sverige.


Jag har en Beagle som jag använder till harjakt i första hand, men han får gärna springa efter räv och rådjur också. Nu är han ju ingen lysande stjärna i skogen.. men han får i alla fall igång viltet. Så här kan det se ut när jag har gjort upp eld och ska koka lite kaffe. Nu är det nog mycket mitt eget fel att han inte har ett riktigt sök p.g.a att jag har gått för mycket när jag började jaga in honom. Jag hoppas jag får till lite längre drevtider med honom nu i höst.

Under sommaren nu har mitt fiske intresse vaknat till liv igen. Jag kommer inte ihåg sist jag fiskade så mycket som jag har gjort i sommar. En stor del till orsaken att jag har kommit igång och fiska är att min äldsta son har kommit upp i en ålder så det går att ha med honom på fiske äventyren. Ni ska tro att det var en stolt pappa när han lyckades dra upp denna aborre!

Det är allt för idag. Det är jobbhelg för mig så det blir inga jakt äventyr i helgen. Jag kommer skrapa fram några gamla äventyr istället.